Az online programozás oktatásról

Manapság már szinte végtelen a lehetőségek tárháza, ami abban az esetben is igaz, ha programozás tanulásról van szó. Az online képzési forma sokak számára nagyon vonzó alternatíva, hiszen nem kell elmenni az oktatóterem helyszínére, hanem kényelmesen a számítógép előtt ülve is részt lehet venni a tanórákon.

Hogyan zajlik az óra?

Az online programozás oktatás Skype programon keresztül történik. Mivel általában a hallgatók számítógépére már eleve fel van telepítve, ezért nincs teendőjük vele, de azok sem indulnak hátránnyal, akik még soha nem használták a programot. A telepítés, illetve a rendszerbe való regisztráció csak néhány percet vesz igénybe, ugyanúgy, ahogy a kezelésének elsajátítása is. Igény esetén a programozás oktató minden instrukciót megad ahhoz, hogy a Skype rövid időn belül rendelkezésre álljon a gépen, és megfelelően működjön. Ha minden rendben van, akkor a tanár megadja az azonosító kódját, hogy megtörténhessen a kapcsolatfelvétel.

Élő óra vagy felvett anyag?

Az online programozás oktatás alkalmával a hallgatók olyan órákon vehetnek részt, ahol a tanár élőben van a másik oldalon. Tehát nem egy előre felvett anyagot hallhatnak, láthatnak, hanem a hagyományoshoz nagyon hasonló tanóráknak lehetnek a részesei. Az egyetlen különbség az, hogy az oktatóval a Skype rendszeresen keresztül lehet kommunikálni, nem pedig személyesen, mint a fizikailag is létező oktatótermek esetében. Az élő órák mindig az előre leegyeztetett órarend szerint kezdődnek, de azért érdemes 5-10 perccel korábban már a gépnél ülni, hogy az oktatás már az elejétől kezdve gördülékeny legyen.

Ha valaki bővebb információt szeretne kérni az online képzési rendszerrel kapcsolatban, akkor a c-programozas.hu weboldalon feltüntetett elérhetőségek valamelyikén érdemes érdeklődni.