esővíz lopó

Napjainkban az esővíz összegyűjtése és későbbi felhasználása valóságos reneszánszát éli, hiszen nem csupán a vízszámla lesz jelentősen alacsonyabb (akár 35-60% vezetékes víz is megspórolható), de egyúttal hosszútávon a környezettel is jót teszünk.

A tetőn összegyűjtött, ereszen lefolyó esővíz tisztasága azonban nem megfelelő, már csak azért sem, mert a tető felszíne jellemzően szennyezett. Ennek következtében szükség van egy csatorna esővíz lopó használatára, ami jelentősen feljavítja a víz minőségét, mivel kiszűri az abban található szennyeződéseket. Emellett beépített túlfolyásgátlójának köszönhetően megakadályozza azt is, hogy a víz túlcsorduljon a tároló tartályban; a felesleges víz egyszerűen tovább folyik a csatornába. A szerkezet egyetlen mozdulattal téliesíthető, tehát télen a víz nem kerül a tartályba, hogy ott megfagyjon.

Esővízgyűjtő rendszerünk hatékonyságát tovább javíthatjuk egy univerzális tömlő szett használatával,

ami amellett, hogy egy további lecsapolási lehetőséget biztosít, lehetővé teszi a tartály töltöttségi szintjének az ellenőrzését. Magára a tartályra, illetve a tartály rögzítő eleméhez is telepíthető.

Amennyiben valaki nem rendelkezik a csatorna átvágásához szükséges szerszámokkal, vagy egyszerűen csak nem akar barkácsolni, a Speedy esővízlopó és szűrő tökéletes választást jelent, hiszen felszereléséhez nem szükséges megbontani az ereszcsatornát. Emellett egyszerűen és könnyen telepíthető, és mindent tartalmaz, ami csak kell az esővíz hatékony begyűjtéséhez, mivel a csomaghoz jár rugalmas tömlő 40 cm (16″), koronafúró és tömítés is.

Legfeljebb 80 négyzetméteres tetőfelülethez javasolt, és használható 70, 80 és 100 milliméteres ereszcsatornákon is.

Mindezen tulajdonságai mellett könnyű tisztítani és alacsony a karbantartás igénye is; nem véletlen tehát, hogy több, egymást követő évben is elnyerte a legkedveltebb termék díját.
Az esővíz begyűjtését és hatékony felhasználását sohasem késő elkezdeni; esetleges kérdéseivel bátran fordulhat munkatársainkhoz, akik szakértői segítséget nyújtanak.