Gyerekek igényeire szabott fogorvosi kezelések

A gondolat, hogy be kell ülni a fogászati székbe, gyakran a felnőtteket is megrémíti. Ez nem is meglepő, hiszen valljuk be, nem épp a legkellemesebb élmények egyike, amikor a fogorvos kihúzza, vagy betömi a fogunkat, esetleg más műveletet hajt végre a szájüregben. A gyerekekre azonban még ennél is nagyobb nyomás nehezedik, bennük ugyanis a sokszorosára nőhet a félelemérzet.

Gyermekfogászati beavatkozások

Sok szülő azt gondolja, hogy a gyerekeket csak kivételes esetekben kell fogorvoshoz vinni, például, amikor a tejfog nem tud rendesen kinőni az igazi alatt, vagy amikor egyértelművé válik a fogszabályzás szükségessége. A helyzet azonban az, hogy ennél sokkal több olyan helyzet adódhat, amikor nélkülözhetetlenné válik a szakember közreműködése. A teljes körű gyermekfogászati konzultáció, a szájhigiéniai felkészítés, a fogtisztítás, a fogkőeltávolítás, a tejfogak gyökérkezelése, a barázdazárás, valamint a polírozás is mind-mind gyerekeket érintő szolgáltatás. A megfelelő szakértelemmel és tapasztalattal rendelkező fogorvos Győr területén is megtalálható, függetlenül attól, hogy a páciens felnőtt, tinédzser vagy pedig 14 év alatti gyermek.

Gyermekfogászati kontroll vizsgálatok

Amennyiben a szülők hozzászoktatják a gyerkőcöket a rendszeres fogorvoslátogatáshoz, akkor egy idő után már teljesen természetes lesz számukra, hogy el kell menniük a doktorúrhoz, hogy megnézze, minden rendben van-e a fogsorukkal, szájüregükkel, ha pedig szükséges, akkor elvégezze a megfelelő fogászati kezeléseket. A kontroll vizsgálatok alkalmával lehetőség nyílik arra, hogy a fogorvos közelebb kerüljön a fiatalokhoz, gyerekekhez, ennek eredményeképpen pedig kivívja a bizalmukat. Ez azért fontos, mert nem csak a felnőttek, hanem ők is szívesebben ülnek a fogászati székbe, ha tudják, hogy jó kezekben lesznek.