vízvezeték szerelés

Amikor eljön a mosdó szifon csere ideje, vízvezeték szerelő cégünk áll rendelkezésére fix árakkal, és magas színvonalú munkával. Amennyiben minket választ, biztos lehet benne, hogy szakembereink pontosan, a megbeszélt időben érkeznek, illetve a munka elvégeztével nem hagynak maguk mögött egy komplett csatateret.
A hétköznapok során a szifonokra nem sok figyelem irányul, hiszen nincsenek szem előtt, és amíg nincs baj, jellemzően eszünkbe sem jutnak, hiszen mindössze „csendben teszik a dolgukat”; keresztülmegy rajtuk a víz mellett a rengeteg ételmaradék és szennyeződés, ami a mosdókagylóba kerül.

Tapasztalataink szerint minimális odafigyeléssel és rendszeres karbantartással a legtöbb dugulás elkerülhető, azonban ha már megtörtént a baj, általában nincs más választás, mint kicserélni a szifont. Sokan vannak, akik szeretnek otthonukban barkácsolni, ráadásul például a YouTube-on található számos videó, ami bemutatja a szifon csere folyamatát, azonban azt kell, hogy mondjuk, semmiképpen sem ajánlott sajátkezűleg belekezdeni, mivel a megfelelő tapasztalat és szerszámok híján valószínűleg rossz vége lesz. A szifon szerelése ugyanis nem annyira egyszerű, mint amilyennek elsőre gondolhatjuk, tehát mindenképpen jobb azt szakemberre bízni.

Ahogy mindig, új szifon vásárlása előtt is érdemes körültekintően választani, és nem csupán a vételárat figyelembe venni. Ha valaminek gyanúsan alacsony az ára, az bizony gyanakvásra adhat okot, illetve számíthatunk arra is, hogy nem túl hosszú távú megoldásba ruházunk be. A műanyagból készült alkatrészekkel is érdemes vigyázni, ezek ugyanis gyakran szétrepednek, ami különösen veszélyes lehet, hiszen a víz ilyenkor kontrollálatlanul elfolyhat, akár jelentős károkat okozva. Ilyen esetben ragasztót használni kifejezetten rossz ötlet, mivel ellehetetleníti a későbbi szétszerelést; ha mindenképpen gyors megoldást szeretnénk, egyedül a szigetelőszalag jöhet szóba.

Véleményünk szerint érdemes olyan szifont választani, ami egyszerűen, gyorsan és könnyen szétszerelhető, amikor eljön a tisztítás ideje.

Rendszeres tisztítással ugyanis megelőzhetőek a dugulások, illetve a szifon élettartama is nagyságrendekkel hosszabb lesz. Egy kis odafigyelés szintén sokat segít, például ha ügyelünk arra, hogy ne használjunk feleslegesen túl sok vegyszert, hiszen azok idővel felgyülemlenek és a szifonban ragadnak, sőt, akár kemény kéreggé is összeállhatnak. Emellett az ételmaradékok nem a lefolyóba valók, így ha elkerüljük, hogy a szifonba kerüljenek, máris hatalmas lépést tettünk a dugulások ellen.
A mosdó szifon csere árak jellemzően nem horribilisek, azonban egy kis törődéssel teljes mértékben el is kerülhető az egész folyamat.