A legtöbb ember, amikor a nappaliba vagy a hálószobába választ szőnyeget, azt igen nagy gonddal teszi, hogy illeszkedjenek a bútorokhoz, ne legyenek se túl nagyok, se olyan kicsik, hogy elvesszenek a térben és mintázatukkal is harmonizáljanak a helyiség stílusával. Ezzel szemben futószőnyeg vásárlását gyakran félvállról veszik, elvégre nem a lakás központi helyeire kerül.
Érdemes azonban észben tartani, hogy az otthonunkba érkezők első benyomásához jelentősen hozzájárulnak azok a dolgok, amiket megérkezéskor először meglátnak, és mivel a futószőnyeg egyik jellemző előfordulási helye az előszoba, így a vendégek figyelmét felkelheti egy csinos, stílusos futószőnyeg. Ezeket is beszerezheted a Szőnyeg Katalógus webáruház kínálatából. Számtalan különböző színű, mintájú és méretű futószőnyeg vár itt rád, választékunkat alacsony árak és magas minőség jellemzi.
Mint korábban említettük, a futószőnyeg leggyakrabban a bejárat közelébe kerül, azonban a teraszon, hosszabb folyosókon vagy a konyhában is remek választás lehet. Sokan kizárólag azért kerülik a világosabb darabokat, mert látványosan koszolódnak, azonban ez a sötétebb darabokra is igaz lehet, ezért érdemes inkább aprómintás darabokat választani, ezeken kevésbé látszik a sár vagy a különböző konyhai foltok, így ritkábban kell őket takarítani. A világos színű futószőnyegek előnye ezzel szemben, hogy a sötétebb, kevés természetes fényt kapó, szűkebb előszobákat vagy folyosókat vizuálisan nagyobbnak és kevésbé komornak mutatják.
A jó futószőnyeg arról is ismert, hogy strapabíró és könnyen tisztítható, mivel az előszobában, a konyhában és a folyosókon is igen sok szennyeződésnek és igénybevételnek van kitéve. A szőnyeg leendő helyét is érdemes pontosan lemérni, és nem a szemmértékre bízni, ugyanis könnyen előfordulhat, hogy túl nagy, vagy túl kicsi lesz. A legjobb az, hogy ha a futószőnyeg a lehető legnagyobb felületet fedi le a padlóból, és olyan 15-20 centiméterre vannak a szélei a faltól, így téve csúszásmentessé is a helyiséget. Az ajtóig elérhet a széle, azonban, ha az befelé nyílik, figyelembe kell venni a futószőnyeg vastagságát is, nehogy akadályt jelentsen ajtónyitáskor.
Amennyiben megtaláltad webáruházunkban a neked tetsző, illetve otthonod stílusához illő futószőnyegeket, keress valamit nappalidba, hálószobádba vagy a fürdőszobába is! Rengeteg trendi fürdőszobaszőnyeg közül választhatsz, amik a vizes, párás fürdőszobád is csúszásmentessé teszik, egyúttal könnyen moshatóak és tartósak.
Áruházunkban rendszeresek a szőnyeg kiárusítások, így az egyébként is pénztárcabarát szőnyegeinket még olcsóbban viheted tőlünk haza.