Masala

Szenvedélyem a főzés, és tudom, ezzel nem vagyok egyedül. Bevallom, mindig is kacsintgattam a távoli vidékek izgalmas ételei felé. Én olyan vagyok, aki ki akar próbálni minden újat, kívácsi vagyok mi az a Masala, minden izgalmasnak igérkező ízeket megkóstolni.
Böngészgetek a nagy receptgyűjtemények között rendszeresen, de az ott található, egzotikusnak mondott, ételkölteményeket általában amatőrök töltik fel, jól magyarosítva. Akkor már inkább próbálom megfejteni az angol nyelvű, autentikus recepteket, több-kevesebb sikerrel.
Végre találtam egy hitelesnek tűnő egzotikus receptgyűjteményt! Magyarul! Az egzotikusfuszerek.hu – Receptek oldalán. Lelkesedésemben már több itt található receptet elkészítettem, igazán nagy sikerélménnyel. Nagyon ötletes, hogy régiókra van bontva a gyűjtemény: Thaiföldi, Kínai, Japán, stb. Nemrég fedeztem fel, hogy a nekem tetsző recepteket betehetem a saját kis receptgyűjteményembe, mint elkészítésre váró recepteket. Nagyon hasznos.
Érdemes bejelölni őket a Facebook-on is, mert ekkor a saját hírfolyamomban rendre megjelennek a legújabb receptek. Kimondottan élvezem az effajta inspirációt.
Minden egzotikus, a közértben nem kapható hozzávalót, kiemelnek a hozzávalók felsorolásában, és azok meg is vásárolhatók ott helyben, az egzotikusfuszerek.hu webáruházban. Sőt, van egy gyors bevásárló lista a recept mellett, ennek használatával egy kattintásra az összes egzotikus alapanyag megvásárolható. Ha van olyan a felsorolásban, amire nincs szükségünk, mert van otthon ebből az alapanyagból, akkor azt csak ki kell ikszelni, és kész. Egyszerűbb már nem is lehetne a bevásárlás. Ha pedigt 10.000,- értékben vásárolunk, akkor a szállítási költséget átvállalja a cég. Ez kapásból 10% kedvezményt jelent! Nem rossz!

By admin